Prezident o problémoch vo Finačnej správe má s Miklošom hovoriť tento týždeň

21.02.2012 Bratislava

Bratislava 20. februára (TASR) - Minister financií Ivan Mikloš by sa mal tento týždeň stretnúť s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom. \"Predpoludním sa prezident telefonicky spojil aj s ministrom, s ktorým sa dohodol, že po návrate z Bruselu mu ešte v priebehu tohto týždňa príde osobne vysvetliť situáciu, ktorá nastala vo Finančnej správe,\" informoval hovorca hlavy štátu Marek Trubač. Priblížil, že o situácii hovoril dnes prezident aj s Máriou Machovou, ktorá je poverená riadením Finančnej správy (FS) SR.

Najvyšší ústavný činiteľ už predtým avizoval, že o zotrvaní či odvolaní ministra financií rozhodne až po tom, ako sa s ním stretne. Šéf rezortu financií dnes odišiel do Bruselu na rokovania ministrov financií eurozóny o balíku druhej pomoci Grécku. Stretnutie s prezidentom by sa tak malo uskutočniť v priebehu tohto týždňa po jeho návrate.

Vyvodenie zodpovednosti voči Miklošovi v sobotu (18. 2.) žiadal opozičný Smer-SD. Zdôvodnil to chaosom, ktorý podľa neho v súčasnosti panuje vo výbere daní. Minister financií pre vzniknutú situáciu prijal rad opatrení, ktoré majú riešiť vzniknuté problémy v systéme daňovej správy. Zároveň rozhodol o výmene prezidenta Finančnej správy SR. Na tomto poste Igora Krnáča vystriedala Mária Machová.
 

Vyberte región